Raritná káva »El Diamante« Detaily výrobku Obsah: 6x 500 g = 3 kg Intenzita: 3 zo 6 zrniek Pražená zrnková káva Balené v ochrannej atmosfére. Skladujte na chladnom, suchom a tmavom mieste. Tchibo GmbH Überseering 18 D-22297 Hamburg Pestovateľská oblasť Jaén, Peru Vyberte sa s nami do Peru, do oblasti, ktorá sa pre svoju neprekonateľnú krásu nazýva „El Diamante“. Tu, v tropickom pralese oblasti Jaén, je horúca klíma vyvážená osviežujúcimi dažďami – ide o optimálne podmienky na pestovanie prémiovej kávy a svoj domov tu má mnoho malých rodinných kávových fariem, ktoré svojou vášňou prispeli k tejto raritnej káve. Majiteľom jednej z týchto fariem je Elvis Tineo. Jeho starý otec ju pokrstil menom „La Naranja“, pretože tu medzi kávovníkmi rastú pomarančovníky. Po ňom zdedil aj lásku ku káve a rovnako aj tradičnú metódu pestovania. Kávové zrná sa ručne zberajú, perú a potom – na rozdiel od bežných zvyklostí – sa fermentujú vo vreciach, čím káva získava svoju mimoriadnu sladkosť. Pri príprave v ručnom filtri rozpoznávame tóny kandizovaného ovocia a mandlí – čo cítite Vy? Pôvod a chuť Pôvod: Jaén, Peru Poloha: vo výške 1 650 – 1 850 m Odrody: Catuai, Caturra a Catimor Spracovanie: praná Druh: 100 % Tchibo Arabica Chuť: kandizované ovocie a mandle Príprava Vychutnajte si naše raritné kávy ako caffè crema z plnoautomatického kávovaru alebo ako prekvapkávanú kávu z kanvice french press, ručného filtra alebo kávovaru s filtrom. Pripravte si ju svojím obľúbeným spôsobom a doprajte si najlepší pôžitok z prémiovej kávy. Tipy na skladovanie kávy Káva je veľmi chúlostivá: svetlo, teplo, kyslík a vlhkosť poškodzujú arómu. Preto by ste mali kávu vždy skladovať na chladnom, tmavom a suchom mieste. Ani skladovanie spolu s inými potravinami nie je dobrý nápad, pretože káva rýchlo absorbuje cudzie pachy. Náš tip: vzduchotesne uzatvárateľná nádoba, ktorá neprepúšťa svetlo, ako je napríklad arómadóza na kávu, udrží Vašu obľúbenú kávu dlho čerstvú.